Yhdistyksen tapahtumat


Taiteen kosketus – Kristillisen Taideseuran juhlaseminaari pe 1.11.2019

Kirkon talo, Mikael-sali, Eteläranta 8, Helsinki

Kristillinen Taideseura 100 v juhlaseminaari

Ks. PDF:stä ohjelma ym! Ilmoittautumiset sen mukaan tai https://www.lyyti.fi/reg/taiteenkosketus kautta.

CAF järjestää juhlaseminaarin jatkot pe 1.11.2019

Keskustakirjasto Oodi, tapahtumatila Kuutio, Töölönlahdenkatu 4 Helsinki klo 18–20.

CAF:n taideseminaari ja jäsenesitteen 2020 julkaisu. Mahdollisuus esittäytyä taiteilijana ainakin 10 – 15 min. Kuutiossa käyttämäsi esitystekniikka tulee sopia hyvissä ajoin, kirjasto haluaa tiedot viimeistään kolme viikkoa ennen. Myös YLEn artikkeli (2. krs, piste 2) mainitsee seinille projisoinnin mahdollisuudet. Löytyy PowerPoint ja 2 valkokangasta, 4 mikrofonia, ja Roland-sähköpiano pedaalilla. Volyymit pidetään maltillisena. Ilmoittautumiset mielellään pelkästä osallistumisestakin 040 590 7208, arto.k.vuorela[at]gmail.com.

Esittäytymässä (järjestys päättämättä)

 • Ryhmä Maarit-Elisa Virmajoki-Salmijärvi, Venla Virmajoki ja Hannu Hämäläinen, musiikkia, tekstejä ja valokuvia
 • Elena Hopsu, kuvataidetta
 • Raija Hirvensalo, lausuntaa
 • Havunneulaset-ryhmä (Anu Ahonen, Tuovi Lehtinen, Marjatta Strömsholm ja Sonja Strömsholm), runoa, musiikkia ja akvarelleja
 • Annukka Laine, kuvataiteilija. “Näyttelystä Ennen ja jälkeen, ja kuvan teologia”
 • Liana Potila, Osallistavan kuuntelevan rukouksen laulu
 • Sari Bamberg, kuvataide
 • Leen La Rivière / Christian Artists Seminar
 • Tapio Rantanen, lavastusura 40 v
 • Vireillä Arto Koistinen piano/viulu, Ile Lehtonen / romutaide, Anna ja Arto Vuorela / Auli Vuorelan lauluja, Junnu Aaltonen, …

Jääkää, tulijat, yöksi syyskokoustakin varten, kertokaa jos kaipaatte yhteiskyytejä, majoitusta tms. helpotusta retkeä varten…


CAF:n syyskokous ja -tapaaminen, Kiasma la 2.11.2019

CAF:n syyskokous 2019 pidetään Nykytaiteen museo Kiasman kahvilassa, Mannerheiminaukio 2, Helsinki, la 2.11. klo 14–16 eli juhlapäivästä seuraavana päivänä. Tarjoamme kahvit. Seuraavan vuoden hallituksen valinta, toiminnan suunnittelua (jäsenesitteen jakelu, nettiasioita) ym. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja vaikuttamaan! Ilmeisesti tavattavissa myös Leen La Rivière.


Tampereen seudun kristillisten taidetoimijoiden tapaaminen 24.8.2019

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet Taidetila Peltoon, la 24.8.2019 klo 14–17 osoitteeseen Mariankatu 24, Tampere.

Taidetila Pelto

Ohjelmassa oli mahdollisuus esittäytyä ja esitellä taidetoimintaansa tms. Se voi johtaa yhteistyöhön, tai sitten muuten vain tutustutaan ja ollaan yhdessä. Agendaa ei ole paljoa rajattu. Vähintään oli tarkoitus keskustella “mitä on tehty ja mitä tarttis tehdä”, eli tutustua toisiimme ja miettiä mahdollisuuksia. Tapaamiseen kutsuttiin CAF:n jäseniä, paikallisia järjestöjä ja keitä vain toimijoita. Ks. PDF. Vapaa pääsy.


CAF:n kevätkokous ja -tapaaminen 27.4.2019

Tervetuloa jäsenet ja muut kiinnostuneet kevätkokoukseen uuden Keskustakirjasto Oodin Ryhmätila 1:ssä la 27.4.2019 16:00–17:30. Kirjasto sijaitsee rautatieaseman ja Musiikkitalon välissä osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, Helsinki. Tervetuloa tutustumaan siihenkin!

Ohjelmassa on luonnollisesti edellisen vuoden toiminnan ja taloudenpidon tarkastelua, mutta sen lisäksi jäsenillä on mahdollisuus esittäytyä ja esitellä taidetoimintaansa tms. käytettävissä olevan ajan puitteissa, todennäköisesti 10 min / jäsen.

Kirjasto Oodi


Kristillisen taideseuran 100-vuotisjuhla ym. su 24.3.2019

Ks. kutsu-PDF tai kuvamuodossa täältä! Kari Tikan teoksessa solistina Esa Ruuttunen.

Jos kirkkokahvien sijasta haluatte 24.3. juhla­päi­vän yhteydessä juhlalounaalle Hotelli Helkaan, se maksaisi 40 e (käteinen miel.) mutta siihen on tarkoitus ilmoit­tautua (myös erityisruokavaliot) etukäteen jo 14.3. mennessä Ansalle puh. 040 543 5912.

Caffilaiset voivat myös osallistua seuran vuosikokoukseen kirkon tiloissa klo 15. (CAF on nykyisin Kristillisen taideseuran jäsenyhdistys, CAF vuosikokousedustajia voi näin olla yksi edustaja / alkava 25 jäsentä, eli 5 edustajaa. Halutessaan CAF:n jäsenet voivat jatkossa liittyä taideseuraankin; tällöin CAF jäsenet olisivat taideseurassa yksilöjäseniä, jokaisella äänioikeus vuosikokouksessa.)


Syyskokous 2018

CAF:n syyskokous pidetään pe 30.11.2018 klo 17:15 Suvelan kappelissa (Keidas-tila), osoite Kirstintie 24, 02760 ESPOO. Tervetuloa! Valitaan vuoden 2019 hallitus ja katsotaan tulevia suunnitelmia. Lähimmät rautatieasemat julkisilla ovat Espoon keskus ja Tuomarila. Kokouksen jälkeen voimme osallistua samassa paikassa HalleLuja-messuun klo 18. Kyseessä on nuorten ideoima messu kaikenikäisille: messubändi, nuoret juontajat, sanaa ja ehtoollista, pizzaa messun jälkeen. Tervetuloa!


Nuoria taiteellisia haetaan

Christian Artists Seminar Hollannissa on perustanut erityisen sponsoriohjelman nuorille lahjakkuuksille tapahtumaan pääsemiseksi. Sponsorit rahoittavat enintään kymmenen nuoren henkilön pääsyn seminaariin. Järjestäjät toivovat, että Suomestakin joku 15 – n. 25 -vuotias tulisi valituksi. Lisätietoja hakemisesta 040 590 7208 taikka christianartists.org.

Jos tulee valituksi, matkat tulee maksaa itse mutta sponsorit kattavat ylläpidon ja seminaarimaksun. Seminaari siis su 28.7. – to 1.8.2019 ja paikka Landgoed Zonheuvel, Doorn, The Netherlands. landgoedzonheuvel.nl


CAF:n kevätkokous ja Juki Välipakan konsertti

Sunnuntaina 29.4.2018 alkaen klo 16.15 Viikin kirkolla, osoite Agronominkatu 5, 00790 Helsinki (Kehä I ja Lahdentien kupeessa).


Kokouksen jälkeen voisimme osallistua samassa paikassa klo 18 – 19 erään CAF:sta tutun, mm. jazz-tyylisen laulajan Juki Välipakan konserttiin. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Järjestäjä: Malmin seurakunta. Esimerkkejä hänen esityksistään: Lovesick Blues, Yksinäinen, Time After Time.


CAF:n 25-vuotisjuhla, syyskokous ja Tuomasmessu

Sunnuntaina 26.11.2017 Veikkolan seurakuntakodilla, osoite Kisapolku 1, Kirkkonummen kunnan alueella. Klo 15 maissa valmistelemme syötävää ja mahd. näytettävää esille takkahuoneeseen. Tervetuloa! Syyskokous alkaa klo 15.40. Sääntöjen mukaisesti esitellään toimintasuunnitelma ja valitaan ensi vuoden hallitus. Aikaa taiteilijaesittelyillekin on. Tarjoa kokouksen yhteyteen ohjelmaa / esittäytymistä taiteilijana. Ehdotukset pj:lle. Tulkaa tutustumaan toisiimme. Ilmoita ruoka-allergioistasikin etukäteen. Tule mielellään mukaan hallitukseen toteuttamaan ensi vuoden suunnitelmia.

Kokouksen jälkeen voimme osallistua samassa rakennuksessa Tuomasmessuun klo 18. On sovittu, että Tuomasmessunkin yhteydessä tai sen jälkeisessä teehetkessä on mahdollisuus esim. pieneen taidenäyttelyyn, laulamaan Valona-kuoron mukana tai musisoimaan yhdessä (mukana jo ainakin kanttorit Johanna Salmela ja Ilona Nyman, sello, cajun, Arto Vuorela, kitara) taikka erikseen, tai vaikkapa lausumaan jotakin. Klo 16.30 mennessä paikalle tuodaan ainakin kaksi liikuteltavaa sermiä (ks. kuva) kuvataideteoksia varten. Klo 16.45 katsotaan messun kulku ja lauluja läpi, ohessa tietoja messun lauluista, jos haluatte harjoitella etukäteenkin. Päivän virsi siis C-duurista (ei etumerkkejä) eikä D. UML on kirja Uusia messulauluja ja ML Messulauluja.

Veikkolaan tulee esim. 3-vyöhykkeen bussi 280 Helsingistä klo 15:00 ja L-vyöhykkeen linja 243 klo 15:10 Espoon keskuksesta. Joitain osallistujia saatamme hakeakin Espoosta junalta taikka Turunväylältä Ikean kohdalta Lommilasta aiemmin.


CAF:n residenssi / kesätapahtuma 2017

Uutena tapaamis- tai työskentelymahdollisuutena tarjoamme residenssiä Turun saaristossa. Jumon saaren omatoimiresidenssi on suunnattu taiteilijoille, työryhmille ja heidän perheilleen saariympäris­tös­sä olemiseen, taiteelliseen työskentelyyn ja lepäämiseen.

Kohtaamisen KOTI sijaitsee Jumon saarella Iniössä noin 77 km Turusta hyvien yhteyksien päässä mantereelta Saariston rengastien varrella. Yhteysalus lähtee Kustavin Heponiemestä (Laupunen). Varsinainen talo on Jumon kylätien varrella kävelymatkan päässä vanhasta Jumon satamasta.

CAF:n jäsenmaksun maksaneena sinulla on mahdollisuus vuokrata Jumon saaren residenssiä CAF-hintaan 16 e / hlö / vrk. Voit tiedustella Lianalta ja varata itsellesi soveltuvan ajankohdan, ja maksaa sen CAF:lle. Vapaita ajankohtia on saatavilla toukokuusta 2017 toukokuun 2018 loppuun.

Yhteisiäkin tapahtumia on, esim.

 • 22. – 25.6. Midsummer on island – Juhannustapahtuma saarella
 • 12. – 16.7. Sharing practice – taiteellisen jakamisen retriitti
 • 26/27 – 30.7. III Encounter – Kohtaaminen saarella (CAF:n jäsenille alennus). Myös Iniö Folk on samana viikonloppuna. Tälle ajalle on moni caffilainen ja muu kiinnostunut tulossa, se on siis ikään kuin CAF:n kesätapaaminen. Torstai-illaksi mietimme ohjelmaa Iniön kirkkoon.

(Tapahtumat maksullisia 50–70 e, CAF:n jäsenille alennus)

Tapahtumat ovat avoimia kaikille!

Kerropa tulostasi tai tiedustele vuokrausta, puh. 044 202 7808, email: liana.potila [ät] gmail.com.

NETTISIVUT:


CAF:n syystapahtuma ja -kokous 11.-12.11.2016

cafn-syystapahtuma-2016 Tervetuloa CAF:n syystapahtumaan!

Alustava syystapahtuman ohjelma. Ohjelman viimeisin versio:

Perjantai 11.11. Andreaskyrkanilla, Nya Vinden, Korkeavuorenkatu 22, Helsinki
16.45 Leipäkahvit, tervetuloa. Verkostoitumista, tutustumista.
17:15 Taidetyöpajoja, mm. englanniksi pidettävä Basics of Drama and Improvisation / Susan Haraldson
18:00 Taidepajoja ja keskusteluja
18.45 Siirtyminen Johanneksen kirkkoon, Korkeavuorenkatu 12
19.00 Johannes Kastaja -oratorio, ks. http://baptistblog.fi/ tai fb_logo. Liput: Ticketmaster.

Lauantai 12.11. Vapaakirkolla, Annankatu 1, Helsinki
10:00 Aamukahvit, tutustumista
10:30 Taidepajat jat.
11:15 Liana Potilan ja Heli Vihersaaren taiteilijaesittelyt
12:05 Lounastauko (muualla tai omat eväät)
12:40 Taidepajat
13:30 Taiteilijaesittely,Johanna Väisälä
13:45 CAF:n syyskokous, kahvit
14:15 Tapahtuma päättyy

Osallistumisilmoittautumiset mielellään koordinaattori Anna Rissaselle anna.ris(ät)outlook.com / 040 747 9242 kahvitusten ja materiaalien takia (esim. erikoisruokavaliot). Kerro myös, mihin workshopiin haluaisit osallistua – tai mitä niistä mahdollisesti pitää. Kertokaa myös mielenkiintonne majoittaa / majoittua kodeissa pk-seudulla, tai esitellä taidettanne 12 min verran. Saatetaan pitää myös pienempiä taidepläjäyksiä sopivissa väleissä.

CAF:n omat osuudet ohjelmasta ovat osallistujille maksuttomia: lounas omalla kustannuksella.
Oratorion liput maksavat 20 € (opiskelijat ja eläkeläiset) / 30 € (peruslippu). Muille vähävaraisille tukea lippuun harkitaan anomusten mukaan.
Huom! Uusille CAF:iin viikonlopun aikana liittyville jäsenille CAF korvaa oratoriolipusta 10 €.

Työpajoja
Tanssi-workshop (Nella ja Anna)
Kuvataide, käsityöt (Johanna)
Elokuva, animaatio (Johanna)
Draama (Susan)
Kirjallisuus (Anna)
Musiikki (Arto)


CAF:n kevätkokous 1.5.2016 klo 11 alk.

Helsingin Tuomiokirkon Krypta (Kirkkokatu 18)220px-balloons-aj-svg

CAF:n kevätkokous poikkeuksellisesti Vappupäivänä. Kryptaan sisään myös hissillä kirkkosalista. Moni perhe on muutenkin Helsingissä liikkeellä Vappuna, ja myös viereisellä Senaatintorilla on tilaisuus viettää Koko Perheen Vappua.
Syksyllä oli monia erovuoroisia hallituksen jäseniä, eikä syyskokoukseen saatu mm. postin lakkoillessa tarpeeksi osallistujia. Siispä kevätkokouksessa on nyt syytä saada hallitus aikaan, jotta toiminta voi jatkua ja päätöksiä voidaan tehdä normaalisti.

CAF:n kevätkokous pidetään kirkkokahveilla yläkerran messun loputtua, alkaen klo 11. Tervetuloa, myös uudet jäsenet! Sääntöjen mukaisesti esitellään toimintakertomus ja talous 2015. Muita asioita:

 • hallituksen 2016 muodostaminen, tai päätös ry:n purkamisesta tai kesätauosta
 • toimintasuunnitelma
 • sääntömuutos: ei kokousilmoituksia sanomalehteen

CAF-­tapaaminen la 23.01.2016 klo 14 alk.

Helsingin Kalliossa Kahvila Berggassa, Viides linja 14 (Karhupuiston laidalla).

Ohjelmassa mielenkiintoista ohjelmaa ja rentoa yhdessäoloa.

Tapaamisen jälkeen (varmaan jo noin klo 15) on mahdollisuus siirtyä lähelle saunomaan Sauna Arlaan (Kaarlenkatu 15). CAF tarjoaa saunamaksun, antakaa nimenne sinne.

ARLA Sauna image by golfsteve55, https://www.tripadvisor.fi

Tervetuloa mukaan, ja tuo ystäväsikin tullessasi!

Lisätietoja:
Satu Helistö / 041 526 4317
Arto Vuorela / 040 590 7208
Tapio Rantanen / 040 583 9687


Taide- ja kulttuuriyhdistys Christian Artists Finland CAF:n syyskokous la 28.11.2015 klo 13 Kahvila Bergga, Viides linja 14, Karhupuiston laidalla Kalliossa. Tervetuloa jäsenet & kiinnostuneet.


Kesätapaaminen 1.8.2015!
Kesätapaaminen 2015


Kierrätyskamasta koruiksi ym. ja CAF:n kevätkokous la 18.4.2015

Lauantaina 18.4.2015 klo 11 – 15 pidetään Itä-Helsingissä ohjelmallinen CAF-tapaaminen. Mikaelin kirkko sijaitsee välittömästi Kontulan metroaseman eteläpuolella, osoite: Emännänpolku 1, 00940 HELSINKI. Meille on varattu kerhohuone 2. kerroksessa ja keittiö samassa kerroksessa.

CAF:n vuosikokous pidetään alkaen klo 13:45. Tervetuloa jäsenet, ystävät ja kiinnostuneet! Sääntöjen mukaisesti esitellään toimintakertomus ja talous 2014. Päivän ohjelma:
11.00 Lounas, bataattikeittoa
11:45 Taidetyöskentelyä. Korujen ym. tekoa kierrätysmateriaaleista.
Tarvikkeita ja työkaluja on paikan päällä, omiakin voi tuoda.
13:45 Kahvit ja yhdistyksen kevätkokous
15:00 Ohjelma päättyy

Kirkolle on helppo tulla erityisesti Helsingin metrolla. Ks. Reittiopas.


Joulumyyjäiset ja CAF:n syyskokous la 29.11.2014

Lauantaina 29.11.2014 klo 10 – 15 on Nikkilässä Lilla Villanissa
joulumyyjäiset. Osoite: Jussaksentie 16, 04130 Sipoo. Samana päivänä Nikkilässä on paikallinen joulunavaustapahtuma klo 10 – 13 eli paljon väkeä vaeltamassa Isolla Kylätiellä ja myyntikojuja ulkona tien varrella sekä kauppakujalla.

Yhdistys Lilla Villan (www.lillavillan.fi) vuokraa myyntipöytiä ihanassa
vanhassa puutalossa, jossa on myös kahvio. Olemme varanneet
ainakin yhden myyntipöydän CAF:lle. Pyydämme jäseniä (vaikkakin
näin äärettömän lyhyellä varoitusajalla) mukaan myymään jouluisia
tuotteita. Pe 21.11. paikassa avattiin Ida Nisosen valokuvanäyttely.
Joulumyyjäisissä voisi myös esiintyä lavalla jos haluaa, sekin on
varmistettu.
CAF:n vuosikokous pidetään Lilla Villanissa alkaen klo 13:15.
Osallistujille ostamme kahviosta tms. tarjoilut. Tervetuloa!
Sääntöjen mukaisesti esitetään toimintasuunnitelma 2015 ja
valitaan hallitus. Uusia naamoja saisi mielellään olla mukana
vastuissa ensi vuonna, joten nähdään kokouksessa ja/tai ollaan
yhteydessä!
Myyntipöytiä lienee jäljellä myös muille kiinnostuneille, jos CAF:n
pöydälle ei kaikki mahtuisi. Hinta on 40 euroa per pöytä, mutta jos se
on yksittäisen jäsenen mielestä liikaa, ottakaa yhteyttä niin yhdistetään
voimia.
Lilla Villaniin on helppo tulla. Helsingin, Keravan ja Söderkullan
suunnalta kulkevat HSL-bussit, Porvoon ja Pornaisten suunnalta
Matkahuollon bussit. Ks. Reittiopas. Nikkilän linja-autoasema sijaitsee n. 300 m
päässä. Autoille on parkkitilaa hiekkakentällä talon länsipuolella,
pääsisäänkäynnin edessä.


CAF:n syyskokous 2013

Syyskokous on tulossa Kauppakeskus Kluuvissa lauantaina 30.11. klo 15-16. Kolmannessa (ylimmässä) kerroksessa on pöytätiloja. Tervetuloa joukkoon, jäsenet ja muut taiteiden ystävät!


CHRISTIAN ARTISTS SEMINAR 2013
BOOK NOW your trip to Christian Artists Seminar for an inspiring summer experience. Student discount on request. Seminar date: August 3 – 8 in Germany. www.christianartists.org. Lisätietoja seminaarista myös CAF:sta mm. Arto Vuorelalta tai Tapio Rantaselta.

Seminaarin taidepuoli on kaikkinensa vaikuttava, se pitää kokea. Ks. uusi video: A Day at CA sekä A SHORT FILM ABOUT CA.

Seminaarin sosiaalisena teemana on BUILDING BLOCKS TOWARDS A STRATEGY Europe 2020, possible actions for new work/income. Eli tänä vuonna haetaan rakennuspalikoita taiteilijoiden työllistymiseen käsitellen visioita ja faktoja, koulutusta ja kokemusta, työtä, maailmaa, ammattiyhdistysten roolia, kristillisen etiikan merkitystä näissä yhteyksissä, sekä luovia keinoja saavuttaa harmonia Euroopassa. Saatat huomata, kuinka moni taide-elämän ja kulttuurin aktiivi jakaa samoja käytännön ongelmia – joita eurooppalainen kriisi pahensi.


Yhteystiedot
Christian Artists Finland CAF
pj Arto Vuorela
Vanhatie 44
FI-02880 VEIKKOLA

hallitus(ät)caf.fi
webmaster(ät)caf.fi


CAF Facebook