Yhdistyksen tapahtumat


Christian Artists Finland CAF ry syyskokous pidetään Meilahden kirkossa, Pihlajatie 16, Helsinki, su 27.11.2022 klo 14.

Kokouksessa esitetään säännönmukaisesti toimintasuunnitelma ja budjetti 2023, ja päätetään 2023 hallitus. Ylimääräisenä asiana vahvistetaan, puretaanko yhdistyksemme. Jos yhdistys päätetään purkaa, esitellään loppuselvitys, jossa todetaan, että yhdistyksellä ei ole velkaa eikä omaisuutta ja esitetään, että jäljelle jääneet varat siirrettäisiin Kristilliselle Taideseuralle, jonka kiinteänä osana olisi tässä tapauksessa tarkoitus jatkaa toimintaa, eikä itsenäisenä yhdistyksenä.

On ilmeisesti syytä ensin katsoa, saadaanko hallitus muodostettua. Jos ei, on selkeämpää äänestää purkamisesta. Purkamiseen edellytetään 75 % enemmistö annetuista äänistä. Maksamalla 15 € CAF-jäsenmaksusi 2022 osoitat, että tietosi voidaan purettaessa siirtää Kristillisen Taideseuran jäsenrekisteriin.

Kevätkokoukseen on Jitsi Meet -osallistumismahdollisuus. Kokoukseen liittyminen ns. verkossa eli nettiselaimessa on helppoa eikä vaadi sovelluksen asennusta. Klikkaa https://meet.jit.si/CAF-syyskokous, aseta nimesi ja liity kokoukseen.


Meilahden kirkko ja Tuomaan kappeli

CAF 30 v! Tapahtuma Toivon näköaloja Meilahden kirkossa ja Tuomaan kappelissa 26.11.2022! Lisätietoja.


Kevätkokous pidettiin uudessa Tikkurilan kirkossa, Asematie 12, Vantaa, ke 27.4.2022. kello 18 – 20 toisen kerroksen Martta-tilassa hybridisti (lähikokouksena sekä netin välityksellä).

Kokouksessa esitetään säännönmukaisesti toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto, ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä 2021 hallitukselle.

Ylimääräisenä asiana vahvistetaan, puretaanko yhdistyksemme vai jätetäänkö se toimimattomaan tilaan PRH:n rekisteriin. Purettaessa on tehtävä loppuselvitys, jossa todetaan, että yhdistyksellä ei ole velkaa eikä omaisuutta ja vahvistetaan, että jäljelle jääneet varat siirrettäisiin Kristilliselle Taideseuralle.

Klikkaa ko. ajankohtana linkkiä <linkki poistettu> liittyäksesi sessioon, tai kopioi linkki selaimeesi. Teknisissä asioissa / moderaattoreina toimivat Elias Okkonen 0452589401 ja Arto Vuorela 0405907208. Voit liittyä kokoukseen avaamalla sen verkossa eli nettiselaimessasi (paitsi Internet Explorer), asentamatta Jitsi-sovellusta. Myös liittymisohjeet Jitsi-kokouksiin löytyvät. Jos linkki ei toimi, myös CAF:n Facebook-sivulla voi löytyä ohjeita.


Kristillisen Taideseuran vuosikokous, kuvataiteilija Annukka Laineen näyttely Armon ja toivon kuvia ja kuvaluento Jeesuksen elämä ja sovitus Marian silmin 27.3.2022

Ks. julistetta tarkemmin PDF-tiedostosta.

Kristillinen Taideseura ry:n ja Christian Artists Finland CAF ry:n jäsenet kutsutaan Taideseuran sääntömääräiseen vuosikokoukseen Marian ilmestyspäivänä 27.3.2022 klo 15 Helsingin tuomiokirkon Kryptaan Kirkkokatu 18, Helsinki. CAF:lla voi olla viisikin virallista edustajaa kokouksessa. Kokouksessa käsitellään myös CAF:n yhdistämistä Kristilliseen Taideseuraan.

Vuosijuhlapäivän ohjelma:

10.00 Messu Helsingin tuomiokirkossa Unioninkatu 29, Helsinki

Messun jälkeen saarnajatkot ja kirkkokahvit / lounas Kryptassa, jossa on esillä kuvataiteilija Annukka Laineen näyttely Armon ja toivon kuvia

13.00 Annukka Laineen kuvaluento Jeesuksen elämä ja sovitus Marian silmin

15.00–16.00 Kristillisen Taideseuran vuosikokous Kryptassa

Tervetuloa juhlapäivään ja myöhemminkin näyttelyyn! Taiteilija on paikalla. Poikkeavat aukiolot näyttelyajan lopulla ovat lauantaina 9.4. klo 13 – 16.45 ja su 10.4. klo 11.30 – 15, koska näyttelyn purkaminen joudutaan aloittamaan heti sen jälkeen.


Kuvataidenäyttely Elämä 6.-31.12.2021

Vuoden 2021 päätapahtumamme. Vieraile joulukuussa Jorvissa, ihan muuten vain. Ks. caf.fi/elama!

Kuvataidenäyttely Elämä

Etätapaaminen/rukous ke 1.12.2021 klo 18.30-20.30

Mahdollisuus oli edelleen netin välityksellä esittäytyä ja näyttää, mitä taiteellista on tehnyt, mutta tätä tapaamiskertaa kokeiltiin myös rukoustyyppisenä. Rukoiltiin mm. henkilökohtaisten aiheiden sekä Elämä-näyttelyn ja sen vaikutusten puolesta. Pj Arto ainakin oli läsnä koko jakson.

Klikkaa ko. ajankohtana linkkiä <linkki poistettu> liittyäksesi sessioon, tai kopioi osoite selaimesi osoiteriville. Kukin osallistuja voi niin halutessaan jakaa näyttönsä, jos haluaa näyttää jotain koneeltaan eikä kamerallaan. Tervetuloa siis online. Kokoukseen liittyminen verkossa eli nettiselaimessa on helppoa eikä edes vaadi Jitsi-sovelluksen asennusta.

Voit liittyä kokoukseen avaamalla sen joko suoraan verkossa eli nettiselaimessasi (paitsi Internet Explorer) tai sitten asentamalla Jitsi Meet -sovelluksen. Jitsi-kokouksen toiminnot ovat erittäin vastaavia kuin Zoom- tai Teams-kokouksissa. Anna kameran- ja/tai mikrofoninkäyttöluvat niin halutessasi. Myös liittymisohjeita Jitsi-kokouksiin löytyy, ja video näytön jakamisesta ym. toiminnoista.


Syyskokous ke 24.11.2021 klo 14 hybridisti (lähikokouksena sekä netin välityksellä).

Paikkana oli Lloyd’s Café and Bakery, Pengerkatu 9, Helsinki. Ks. esim. www.krusti.fi/blogs/partner-stories/lloyds-cafe-and-bakery-on-piilotettu-helmi. Samassa tilassa on taidenäyttely. Viereisessä rakennuksessa sijaitsee muuten vuokrattava taidetila Kalliosali, joka oli ennen Ryhmäteatterin käytössä. Jitsi Meet -ohjeet kokouksen etäosallistumiseen laitamme tähän alle.

Kutsuimme jäsenet osallistumaan syyskokoukseen. CAF:n hallitukseen olivat uudet nimet tervetulleita. Vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan oltiin esittämässä, että hieman suurempi musiikkitapahtuma olisi hieno järjestää. Konsertille sopiva tila on etsinnässä.

Klikkaa ko. ajankohtana linkkiä <linkki poistettu> liittyäksesi sessioon, tai kopioi osoite selaimesi osoiteriville. Kukin osallistuja voi niin halutessaan jakaa näyttönsä, jos haluaa näyttää jotain koneeltaan eikä kamerallaan. Tervetuloa myös online.

Voit liittyä kokoukseen avaamalla sen joko suoraan verkossa eli nettiselaimessasi (paitsi Internet Explorer) tai sitten asentamalla Jitsi Meet -sovelluksen. Jitsi-kokouksen toiminnot ovat erittäin vastaavia kuin Zoom- tai Teams-kokouksissa. Anna kameran- ja/tai mikrofoninkäyttöluvat niin halutessasi. Myös liittymisohjeita Jitsi-kokouksiin löytyy, ja video näytön jakamisesta ym. toiminnoista. Jos kokouksen linkki yllä ei toimi, myös CAF:n Facebook-sivulta voi löytyä ohjeita. Teknisenä tukena / moderaattorina toimivat Elias Okkonen ja Satu Helistö.

Säännönmukaisten asioiden lisänä esitetään kaksi tärkeää asiaa. Niiden kommentointi hallituksen suuntaan on mahdollista myös etukäteen. Mitä jäsenet haluavat?

 1. On ehdotettu pohdittavaksi yhdistysten CAF ja Kristillinen taideseura lopullista fuusiota, eli käytännössä CAF:n muodollista lopettamista ja toiminnan jatkumista yhden ja saman ry:n puitteissa.

Perusteita: Jo muutama vuosi sitten tavoitteena oli varsinaisesti yhdistyä hallinnoinnin vähentämiseksi, mutta CAF:sta tulikin KTS:n alueyhdistys. Yhtenäisenä voitaisiin julkaisutoimintaakin yhdistää. Vastuunkantajia kahden eri yhdistyksen toimintaan on näköjään hankala löytää, vaikka etäkokousmahdollisuudet ovat olemassa ja vaikka sihteeri- ym. tehtävistä olisi korvauksiakin tarjolla. Muutenkin KTS:n toiminta saattaa jatkossa päätyä pyörimään nuoremman CAF:n väen voimin.

On myös syntynyt kristillisen tanssin yhdistys Kristanssi, tuotanto-osuuskunta Kristalli (jonka kanssa CAF ei tosin ole kilpaillut kun ei ole tapahtumajärjestäjä taikka ohjelmatoimisto), ja varmaan muitakin taiteenaloittain kohdentuneita toimijoita.

Fuusioitumisen vasta-argumentista voisi käydä esimerkiksi se, että CAF:lla on kyllä ollut erilainen historia, profiili ja status kuin Kristillisellä Taideseuralla…

Myös nimen Christian Artists Finland CAF säilymismahdollisuutta selvitetään. Käytännössä CAF ei voine suoraan siirtää jäseniä toisen ry:n jäseneksi, vaan asia menisi varmaankin niin että lopetetaan CAF, siirretään loput varat KTS:lle ja suositellaan jäsenille liittymistä siihen ry:hyn. Asia pitää päättää mahdollisesti kahdessakin vuosikokouksessa.

2. Siltä varalta, ettei löydetä uutta pj:tä v:lle 2022: Ehdotus poistaa sääntö, että sama pj voi toimia vain 3 v


Etätapaaminen ti 14.9.2021 klo 18-20

Online-tapaamisessa oli mahdollista tutustua ja vaikkapa kertoa, mitä taiteellista on tekemässä. Ehkä tästä tulee toistuva tapa. Klikkaa ko. ajankohtana linkkiä <linkki poistettu> liittyäksesi sessioon, tai kopioi osoite selaimesi osoiteriville. Kukin osallistuja voi niin halutessaan jakaa näyttönsä, jos haluaa näyttää jotain koneeltaan eikä kamerallaan. Tervetuloa tutustumaan toisiimme, CAF:n jäsenet ja kaikki halukkaat taiteen ystävät! Pj:ltä tuli esittäytyminen Taize-messutoimintaan liittyen.

Voit liittyä kokoukseen avaamalla sen joko suoraan verkossa eli nettiselaimessasi (paitsi Internet Explorer) tai sitten asentamalla Jitsi Meet -sovelluksen. Jitsi-kokouksen toiminnot ovat erittäin vastaavia kuin Zoom- tai Teams-kokouksissa. Anna kameran- ja/tai mikrofoninkäyttöluvat niin halutessasi. Myös liittymisohjeita Jitsi-kokouksiin löytyy, ja video näytön jakamisesta ym. toiminnoista. Jos kokouksen linkki yllä ei toimi, myös CAF:n Facebook-sivulta voi löytyä ohjeita. Teknisenä tukena / moderaattorina toimivat Elias Okkonen ja Satu Helistö.


CAF:n kevätkokous järjestetään to 29.4.2021 Vanhatie 44, Veikkola (Kirkkonummen kunta) klo 18. Muistamme pitää välimatkaa toisiin ihmisiin, ilmoittaudu jos olet tulossa. Maskeja ja kahvit on tarjolla. 2020 toimintakertomus, tilinpäätös, joulukuun näyttelystä, ym. Järjestämme Internet-yhteyden kokouksesta, linkki tulee tähän alle. On siis mahdollista osallistua etänä esim. Zoom-sovelluksen tai pelkän Internet-selaimen avulla vaikkapa matkapuhelimesta, ilman Zoom-sovelluksen asennusta. Osallistujat on tunnistettava kuvasta / äänestä

CAF:n syyskokous järjestetään la 5.12.2020 Fazer Café Sanomatalo (viereinen Musiikkitalon kahvila on koronan takia kiinni) klo 14. 2021 toimintasuunnitelma näyttelystä, ym. Järjestimme Internet-yhteyden kokouksesta.

CAF:n kevätkokous järjestettiin ti 29.9.2020 Leppävaarassa kauppakeskus Sellossa, ravintola Chico’s, Leppävaarankatu 3-9 Espoo, toritasossa 2. krs keskellä. Aloitamme klo 17.30 kahvitarjoiluilla, ja kokous on klo 18 – 19.

Esittelemme vuodesta 2019 mm. ry:n toimintakertomuksen, taseen ja toiminnantarkastajan lausunnon hallituksen vastuuvapauden myöntämiseksi. Ilmoittaudu online-osallistumista varten 22.9. mennessä pj:lle.

Etäosallistumisen mahdollisuus on hyvä näkyä säännöissäkin. Siksi esitämme kokoukseen sääntömuutosehdotuksen:

Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen niin päättäessä myös postitse tai tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen aikana kokouksen aikana tai ennen kokousta. Päätös voi koskea myös vain osaa kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Kutsu yhdistyksen kokoukseen on lähetettävä kaikille jäsenille jäsenen yhdistykselle toimittamaan osoitteeseen kirjallisena tai tietoliikenneyhteyttä tai muuta teknistä apuvälinettä käyttäen ja julkaistava yhdistyksen kotisivuilla viimeistään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Jos kokoukseen voidaan osallistua myös postitse tai tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla, tästä on mainittava kokouskutsussa. Kokouskutsussa on lisäksi mainittava, jos kokoukseen postitse, tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla osallistuvan jäsenen puhevallan käyttäminen on rajoitettua.


Taiteen kosketus – Kristillisen Taideseuran juhlaseminaari pe 1.11.2019

Kristillinen Taideseura 100 v juhlaseminaari

Kirkon talo, Mikael-sali, Eteläranta 8, Helsinki

Ks. PDF:stä ohjelma ja ilmoittautumiset mailitse ke 30.10. mennessä.

CAF järjestää juhlaseminaarin jatkot pe 1.11.2019

Jäsenesite 2020 julkaisutilaisuus

Keskustakirjasto Oodi, tapahtumatila Kuutio, Töölönlahdenkatu 4 Helsinki klo 18–20. CAF:n taideseminaari ja Jäsenesitteen 2020 julkaisu. Mahdollisuus esittäytyä taiteilijana ainakin 10 – 15 min. Käytettävä esitystekniikka tuli sopia. Windows-laptop, mm. Office ja 2 valkokangasta, seinille projisointi (ei toiminut talossa kuten oli annettu ymmärtää), 4 mikrofonia ja Roland FP-7 -sähköpiano pedaalilla. Volyymit pidettiin maltillisena.

Kiitokset kaikille esittäytyjille:

 • Ryhmä Maarit-Elisa Virmajoki-Salmijärvi, Venla Virmajoki ja Hannu Hämäläinen, Rakkauden reunalla – musiikkia, tekstejä ja valokuvia
 • Elena Hopsu, kuvataiteilija
 • Raija Hirvensalo, runous
 • Sari Bamberg, kuvataiteilija, Pyhiinvaeltajien puutarha
 • Havunneulaset-ryhmä (Anu Ahonen, Tuovi Lehtinen, Marjatta Strömsholm ja Sonja Strömsholm), runoa, musiikkia ja akvarelleja
 • Annukka Laine, taidemaalari. Näyttelystä Ennen ja jälkeen, ja kuvan teologia
 • Leen La Rivière / Christian Artists Seminar ym.
 • Tapio Rantanen, 40 vuotta TV-skenografiaa
 • Junnu Aaltonen, huilu
 • Liana Potila, Osallistavan kuuntelevan rukouksen laulu
 • Vireille jäivät Ile Lehtonen / romutaide, Arto Vuorela / Auli Vuorelan lauluista, Arto Koistinen piano/viulu, … Ensi kertaan!

CAF:n syyskokous ja -tapaaminen, Kiasma la 2.11.2019

CAF:n syyskokous 2019 pidettiin Nykytaiteen museo Kiasman kahvilassa, Mannerheiminaukio 2, Helsinki, la 2.11. klo 14–16 eli juhlapäivästä seuraavana päivänä. Tarjosimme kahvit. Seuraavan vuoden hallituksen valinta, toiminnan suunnittelua (jäsenesitteen jakelu, nettiasioita) ym.  Leen La Rivière kertoi taiteilijana kasvamisesta, elämänkestoisesta oppimisesta.


CAF:n kevätkokous ja -tapaaminen 27.4.2019

Tervetuloa jäsenet ja muut kiinnostuneet kevätkokoukseen uuden Keskustakirjasto Oodin Ryhmätila 1:ssä la 27.4.2019 16:00–17:30. Kirjasto sijaitsee rautatieaseman ja Musiikkitalon välissä osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, Helsinki. Tervetuloa tutustumaan siihenkin!

Ohjelmassa on luonnollisesti edellisen vuoden toiminnan ja taloudenpidon tarkastelua, mutta sen lisäksi jäsenillä on mahdollisuus esittäytyä ja esitellä taidetoimintaansa tms. käytettävissä olevan ajan puitteissa, todennäköisesti 10 min / jäsen.


Nuoria taiteellisia haetaan

Christian Artists Seminar Hollannissa on perustanut erityisen sponsoriohjelman nuorille lahjakkuuksille tapahtumaan pääsemiseksi. Sponsorit rahoittavat enintään kymmenen nuoren henkilön pääsyn seminaariin. Järjestäjät toivovat, että Suomestakin joku 15 – n. 25 -vuotias tulisi valituksi. Lisätietoja hakemisesta 040 590 7208 taikka christianartists.org.

Jos tulee valituksi, matkat tulee maksaa itse mutta sponsorit kattavat ylläpidon ja seminaarimaksun. Seminaari siis nykyään paikassa Landgoed Zonheuvel, Doorn, The Netherlands. landgoedzonheuvel.nl


CHRISTIAN ARTISTS SEMINAR
BOOK NOW your trip to Christian Artists Seminar for an inspiring summer experience. Student discount on request. www.christianartists.org. Lisätietoja seminaarista myös CAF:sta mm. Arto Vuorelalta tai Tapio Rantaselta.

Seminaarin taidepuoli on kaikkinensa vaikuttava, se pitää kokea. Ks. video: A Day at CA sekä A SHORT FILM ABOUT CA.

Yhteystiedot
Christian Artists Finland CAF
varapj Arto Vuorela
Vanhatie 44
FI-02880 VEIKKOLA

+358-40-590 7208
hallitus(ät)caf.fi
webmaster(ät)caf.fi


CAF Facebook